Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da 50 yaşındaki Emine S.'nin parmağını tırmalayan yavru kedinin kuduz olduğu ortaya çıkması üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri bölgeyi karantinaya aldı.
Merkez Seyhan ilçesinin Sümer Mahallesi'nde oturan Emine S.'nin beslemek istediği yavru sokak kedisi sağ elinin işaret parmağını tırmaladı. Emine S., ertesi gün parmağını tırmalayan yavru kedinin cansız bedenini buldu. Kedinin ani ölümünden şüphelenen Emine S., hastaneye gidip kuduz aşısı yaptırırken, sağlık müdürlüğüne de haber verdi. Ekipler, yavru kedinin ölüsünü incelemek üzere laboratuvara götürdü. Yapılan incelemede yavru kedinin kuduz olduğu ortaya çıktı.
Bunun üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, harekete geçerek karantina uygulaması başlattı. Sümer Mahallesi Muhtarlık binasına 'Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü Kuduz Hastalığı Nedeniyle Karantina Uygulanmaktadır' yazılı afiş astı.
Kedinin ölümünden 18 gün sonra karantina uygulaması başlatıldığını söyleyen Emine S., zamanında aşı yaptırdığını, bu güne kadar da rahatsızlık hissetmediğini belirterek, "O gün yavru kediyi beslemek istedim. Bir hırçınlık vardı, parmağımı tırmaladı. Önemsemedim, ertesi gün ölmüştü. Bunun üzerine hastaneye gidip aşı yaptırdım. Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdim, gelip kediyi götürdüler. 18 gün sonra da kedinin kuduz olduğunu söylediler. Biraz panik oldum ama, aşılarımı düzenli olarak yaptırıyorum. Her hangi bir rahatsızlık da olmadı" diye konuştu.
KUDURARAK ÖLMEK İSTEMEM
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri ve polise ayrı ayrı ifade verdiğini söyleyen Emine S., kuduz kelimesini duyduğunda tedirgin olduğunu ifade ederek "Bu durum beni biraz rahatsız etti. Ölümden korktuğumdan değil. Sadece kudurarak ölmekten korktum. Ama kontrol altında olduğum için de pek sorun yaşamadım" dedi.
MAHALLE HALKI TEDİRGİN OLDU
Mahallenin her tarafından kuduz karantinası olmadığını söyleyen muhtar Ülkü Okay, "Görevliler afişi sadece muhtarlık binasına astı. Bu durum da haliyle mahalle halkını tedirgin etti. Ama her yerde karantina yok. Sadece yavru kedinin öldüğü bölgede uygulanıyor" açıklamasını yaptı.

FOTOĞRAFLI