GAZİANTEP Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, geçen Perşembe günü Samsun’da 49 yaşındaki Doktor Aynur Dağdemir’in öldürülmesini protesto etti.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi önünde bir araya gelen 100 öğrenci, Samsun’da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Aynur Dağdemir’in sekreterinin eski eşinin bıçaklı saldırısında yaşamını yitirmesine tepki gösterdi. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Tıp Fakültesi öğrencisi Bahadır Kılıç, doktor ölümlerinin sıradanlaşmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara karşı yeterli adımların atılmadığını savunan Kılıç, şunları kaydetti:
“Tıp öğrencileri olarak maalesef her gün ayrı bir 'hekime şiddet' haberini izlediğimiz, kendi öğrenim hayatımızda da maalesef şiddete maruz kaldığımız bir dönemde insanlara şifa olmanın hayaliyle, idealist düşüncelerle tıp eğitimi almaya çalışıyoruz. Bizler 12 yıllık eğitim hayatımıza 6 yıl daha sürekli, yoğun tempolu ve zorlu bir eğitimle devam edip, sadece insanlara hizmet vermek ve mesleğimizin hakkını yerine getirmek gayesiyle adımlar atıyoruz. Gelecekte benzer olaylarla karşılaşma ihtimali ile birlikte bu konuda yeterli adımların atılmadığını takip ediyoruz. Bizler bu korkuyla, kaygıyla hekimlik yapmayı reddediyoruz. Yurtdışından getireceğiniz ithal doktorlar bu görevi ifa edebilir. Dileğimizdir ki Dr. Aynur son olsun, hekime şiddeti bitirmek için, sağlık çalışanlarına saldırıları sonlandırmak için biz bugün buradayız ve açıklamayı yapıyoruz; lakin ellerinde yetkiyi bulunduranların açıklama yapmaktan, demeç vermekten, sosyal medya görünürlüğünden daha fazlasını yapması gerekmektedir.”
Öğrenciler, basın açıklamasının ardından yaşamlarını kaybeden doktorlar için saygı duruşunda bulunarak dağıldı.

FOTOĞRAFLI