Bülent TATOĞULLARI- Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da pazarcılık yapan Zeynel- Remziye Kılıç çiftinin evine giren hırsızlar, 'zellweger sendromlu' kızları 1 yaşındaki Menesa'nın tedavisinde kullanılan ilaçları alabilmek için biriktirdikleri yaklaşık 40 bin lirayı çaldı. Anne Remziye Kılıç, "O parayı kızımızın tedavisi için pazarlarda '1 lira 1 lira' topladık" dedi.
Kepez İlçesi Güneş Mahallesi'nde oturan 4 çocuklu 32 yaşındaki Zeynel ve 33 yaşındaki Remziye Kılıç çiftinin 1 yaşındaki kızları Menesa, genetik hastalık 'zellweger sendromu' ile dünyaya geldi. Pazarcılıkla geçinen Kılıç çifti, burnundan hortumla beslenebilen Menesa'nın tedavisi için imkanlarını seferber etti. Kızlarının sağlığına kavuşmasını uğraşan Kılıç ailesi, Kasım 2015 tarihinde evlerine hırsız girmesiyle şoke oldu. Kimsenin olmadığı sırada 4 katlı apartmanın 3'üncü katındaki dairenin kapısını açarak giren kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, çiftin kızları için yatak odasındaki çelik kasada sakladığı yaklaşık 40 bin TL, tablet bilgisayar ve cep telefonunu çaldı.
ELEKTRİKLİ BİSİKLETLE KAÇTILAR
Hastaneden eve geldiğinde durumu fark eden Remziye Kılıç, polise haber verip yardım istedi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Güvenlik kamerası kayıtlarında binaya giren 2 kişinin yaklaşık yarım saat içerde kaldıktan sonra elektrikli bisikletle kaçtığı tespit edildi.
Remziye Kılıç, aradan geçen zamana rağmen hırsızların bulunamadığını söyledi. Hırsızların dairenin kapısını açarak girdiğini belirten Remziye Kılıç, "Yatak odamızın kapısı kilitliydi. Kapıyı kırıp içeri girmişler. Çelik kasayı salona taşımışlar. Kasanın anahtarı hemen altındaydı. Kasayı kaldırınca buldukları anahtarla açmışlar. Çocuğumuzun tedavisi için biriktirdiğimiz, pazarlardan '1 lira 1 lira' topladığımız parayı çalmışlar" dedi. Paranın bir kısmını da yakınlarından borç aldıklarını anlatan Remziye Kılıç, "Hırsızların yakalanmasını, paramızın bize teslim edilmesini ve çocuğumun iyileşmesini istiyorum" dedi.
'KIZIM İLAÇ PARASINI ÇALDILAR'
Kızının hastalığı nedeniyle nöbet geçirdiğini ve bu nedenle ilaç kullanması gerektiğini anlatan Kılıç, "İlaçlar çok pahalı. Çalınan para kızımın ilaç parasıydı. Paramızı getirsinler. Kızım sürekli nöbet geçiriyor. İlaçlarını vermezsek büyük nöbetler geçiriyor. Her nöbet de beyne hasar veriyor" diye konuştu.
ZELLWEGER SENDROMU
Zellweger sendromu, akraba evliliği ya da gen uyuşmazlığından kaynaklanan beyinde gittikçe ilerleyen, yıkıma yol açan ağır, genetik bir hastalık.

FOTOĞRAFLI