ADANA'da 65 yaşındaki Emine Dönmez, telefonla arayıp kendini 'polis' olarak tanıtan dolandırıcıya inanıp, evindeki bütün altın ve parayı kendi elleriyle teslim etti. Parayı az bulan dolandırıcılar, kredi çekmesini istedikleri Dönmez'i bankaya yönlendirdi. Emine Dönmez'in hareketlerinden şüphelenen banka görevlileri dolandırıldığını fark ettiği kadına kredi vermeyince durum ortaya çıktı.

Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan Emine Dönmez'i telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini 'polis' olarak tanıtıp, kadına kuyumcu soygununa karıştığını söyledi. Suçsuz olduğunu ispatlamaya çalışan Dönmez'den evinde sakladığı bütün altın ve parayı inceleyeceklerini söyleyen dolandırıcılar, ziynet eşyasını poşete doldurmasını söyledi. İstenileni yapan Emine Dönmez, telefondaki dolandırıcıya evinin adresini verdi. Dönmez'in evine gelen dolandırıcılar, kadının 50 bin TL değerindeki altın ve parasını aldı.

Aldıkları parayı yetersiz bulan dolandırıcılar, Emine Dönmez'in bankadan kredi çekmesini istedi. Aldığı talimatları eksiksiz yerine getiren Dönmez, minibüse binip bankaya geldi. Kredi başvurusunda bulunan Dönmez'in sürekli telefonla konuşması ve tedirgin hareketlerinden şüphelenen banka görevlileri, durumu polise bildirdi. Bankaya çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Dolandırıcıyı suç üstü yakalamak için hazırlık yapan sivil polisler, Dönmez'den kredi çektiğini söyletti. Parayı çektiğini söyleyen Dönmez, bankanın önünde uzun süre dolandırıcının gelmesini bekledi. Dolandırıcı parayı almak için gelmedi.
Bütün parasını kendi elleri ile dolandırıcıları veren Emine Dönmez, ifade için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis eşkalini belirlediği dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Fatih KARAÇALI/ADANA