ADANA'nın Ceyhan ilçesinde 3 otomobil kimliği belirsiz kişilerce gaz yağı dökülerek kundaklandı.
Olay saat 21.30 sıralarında Ceyhan ilçesine bağlı Kaltakiye mahallesi Sabitoğlu caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Hasan Anadolu'ya ait 51 KG 779, Barbaros Sancak'a ait 34 BJ 0926 ve Ferit Köksal'a ait 01 BOD 41 plakalı araçlara gazyağı dökerek ateşe veren kişi yada kişiler araçları kundakladıktan sonra kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçları söndürdü.
POLİS MAHALLEYİ ABLUKAYA ALDI
Durumu fark eden mahalle sakinlerinin polis ve itfaiyeye haber vermeleri üzerine mahalleye çok sayıda ekip sevk edildi. Ceyhan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler mahalle çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak şüpheyiyerin yakalanması için çalışma başlattı. 3 otomobildeki yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri araçların çevresinde ve sokak üzerinde yaptığı incelemede, araçların gazyağı dökülmek suretiyle bir sopa yardımıyla ateşe verildiğini tespit etti.
HUZURUMUZU BOZMAK İSTİYORLAR
Geçimini özel bir şirkette çalışarak sağlayan ve otomobili kundaklanan 3 çocuk babası  Ferit Köksal, yaklaşık 24 bin lira değerindeki aracının kundaklanmasına öfkelenerek, bunu yapanların huzur ortamını bozmaya çalıştıklarını söyledi. Köksal, “Vatandaşlar araçlar yanıyor diye seslendi, aşağıya koştuğumda aracımın yandığını gördüm. Aracımın üzerine su dökerek battaniye ile ateşi söndürmeye çalıştık. O sırada benim aracımın camı patladı, kaput ve tavanı ile çamurlukları yandı, motor ise büyük hasar aldı. Bir gözdağı vermek istediler oda bize denk geldi. Bugün benimki yandı, yarın bir gün başkasının aracını yakacaklar. Bu bazı insanların canice vahşetleridir, birlik ve beraberliğimizi bozmak için yapılmış ahlak dışı işlemdir. Huzurumuzu bozmaya çalışmalarını anlamsız buluyorum" dedi.
Polis araçları yakan veya yakanları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

FOTOĞRAFLI