AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Seçim Beyannamesinde açıkladığı " Polislerimizin 2.200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkaracağız.." vaadi polisleri üzdü ve sosyal medyada tepkilere yolaçtı..

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Seçim Beyannamesinde açıkladığı "Polislerimizin 2.200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkaracağız.." vaadi polisleri üzdü ve tepkilere yolaçtı..

Polislerin ek göstergesinin 3000'e yükseltilmesi halinde çalışan Polislerin maaşında 41 liralık bir artış olacak..

Polisler de,aynı işi yaptıkları jandarma personeline 1996 yılından beri verilen 3600 ek göstergenin kendilerine de " Eşit işe,eşit ücret " ilkesi uyarınca verilmesini istiyorlar.. 

AK Parti seçim beyannamesinde polisler için tek bir cümlelik vaadin yer alması çalışan polisler ile polis emeklilerinin sosyal medya da tepkilerine yolaçtı..

CHP ile MHP'nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçim beyannamelerinde ise,Polislerin 2200 olan ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi vaadlerini aynen yer aldığı görüldü.

Hali hazırda emekli polisler 2200 ek gösterge ile 1900 lira maaş ve 57 bin lira emekli ikramiyesi alabiliyorlar.

Ek gösterge 3000 olursa, emekli maaşı 1950 liraya emekli ikramiyesi de 59 bin 300 liraya yükselecek.

Ek göstergelerde yapılan düzenlemeler, emekli olmuş personeli de kapsadığından, bu artıştan daha önce emekli olmuş polisler de yararlanacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Seçim Beyannamesi açıkladı. Milletin her kesimine, gencine, yaşlısına, evlisine, işçisine,emeklisine ve polislerine bir bir müjdeler veren Davutoğlu seçim sürecine resmen başlamış oldu.

AK Parti Seçim beyannamesinde : POLİSLERE MÜJDE..!

" Polislerimizin 2.200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkaracağız.."

Sosyal medya da ise polisler, AK Parti'nin polislere yönelik seçim vaadine ilişkin şu paylaşımlarda bulundular :

Nevzat Firat : Sayın başbakanımızın dilimi sürçtü polisin yıllardır olması için çalıştığı hakkı yenen ve emekli ek göstergesi 2200 gibi komik bir rakam olan ve çoğu polislerin lisans ve ön lisansolduğu ve bu kadar sıkıntılı çalışma şartlarında 3600 diyecekken 3000 olması bunu bir şey değiştirmediğini bilerek söylemesi imkansız diyorum. Muhtemelen 3600 demiştir.

Er Öz : Senelerce eşit işe eşit ucret dediler biz hangi sınıfa giriyoruz bunuda bir bilsek..!

Rahim Dursun : Davutoğlu Başbakan oldu olalı ilk kez polise vaadde bulundu..onu da ağzına gözüne bulaştırdı,al o parayı seçim çalışmalarında kullan.. biraz daha milleti kandırın,polis nasıl olsa emeklisiyle birlikte açlık sınırında yaşamayı öğrendi,intihar olaylarımız artsada...

Mustafa Çakır :
3600 beklerken 3000 önerilen (2007'de 4 kez söz verdiler ki yine sadece seçim vaadi) Polisi Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek buna denir...Bizler Hakkımızı istiyoruz,Sadaka değil..!

Uğur Şeker : bence syın başbakanın dil sürtüşmesinden kaynaklandığını düşünüyorum 3600 ek gösterge verilir konyalı sözüdür

Ayhan Kınalı : 3000 ek gosterge verme, gerek yok... derdimiz ayda 40 tl mi oy cikmaaaaaz..

Mehmet Özkan : Al birini vur ötekine..

Fevzi Artar :Hukuk çerçevesinde kalarak özlük haklarını elde edebilmek için organize bir şekilde toplu hareket etmek süretiyle EYLEM KOYARAK anca sonuca varılır, YASAL OLAN hakkınızı ancak böyle elde edebilirsiniz, gerisi laf-ı güzaftır saygılarımla... İSTANBUL-ANKARA-İZMİR TOPLU EYLEM YAPMALIDIR...,..

Tc Guney : Tabiki seçim için reklam şimdiye kadar nerdeymis akılları kendi asker ve polisine bu kadar düşman olan arka çıkmayan bir devlet daha gormeyiz sanırım

Görkem Fedai : Hakki yenen,Hakkettigi verilmeyen. Ve Hakkini aramaga korkan, kaderci bir toplum olmayalim,Bahanelerin arkasinda. gecenin karanliginda saklanabi!irsin,Ve Her Gecenin Bir Sabahi,Her karan!iginda Bir Aydinligii oldugunu UNUTMAYALİM.

Mehmet Arpağ :Tepki icin turgeve verelim Nasil olsa yardima muhtaç ..


ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN