Engin ANAK/ ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde aynı otelde çalıştığı 29 yaşındaki Türker Yılmaz Böyük'ü 4 yerinden bıçaklayıp ölümüne neden olduğu iddiasıyla aynı yaştaki garson Hasan H.G., tutuklandı.
Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne dün sabaha karşı yapılan ihbarda, Cumhuriyet Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun duvarına çarpmış bir araç olduğu bildirildi. Olay yerine giden polis, 46 FL 607 plakalı otomobilin sürücüsü Türker Yılmaz Böyük'ü yaralı halde buldu. Boynunda, göğsünde ve sırtında 4 bıçak yarası olduğu tespit edilen Böyük, ambulansla kaldırıldığı Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bir otelde animasyon şefi olan Böyük'ün cesedi, otopsi için Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Mezarlığı'nın morguna konuldu. Ön otopside Böyük'ün aldığı bıçak darbeleri sonrası aşırı kan kaybından yaşamını yitirdiği belirlendi.
Olayı soruşturan Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Böyük'ün son görüştüğü kişinin Hasan H.G. olduğunu tespit etti. Türker Yılmaz Böyük ile aynı otelde garson olarak çalıştığı belirlenen Hasan H.G. otelin lojmanında gözaltına alındı. Polis merkezindeki sorgusunda Böyük'ü bıçakladığını itiraf eden Hasan H.G., Böyük ile mesai sonrası bir bara eğlenmeye gittiklerini, burada alkol aldıklarını, lojmana dönüş yolunda ise aralarında tartışma çıktığını öne sürdü. Böyük'ün hakaretine maruz kaldığını savunan Hasan H.G., tartışmanın büyümesi sonucu Böyük'ü bıçakladığını anlattı. Daha önce de fuhuş suçundan arandığı tespit edilen Hasan H.G., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI