Uzay KESMEN - Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul, () - BAHÇELİEVLER'de bulunan tek katlı bir demir doğrama atölyesinde bu gece henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alev alev yanan işyeri, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışması sonucu söndürülebildi.

Kocasinan Merkez Mahallesi, Subaşı Sokak'ta bulunan tek katlı bir demir doğrama atölyesinde saat 23.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Kocasinan, Bakırköy ve Bağcılar'dan itfaiye ekipleri sevk edildi. İşyerinde meydana gelen patlamalarla birlikte kısa sürede büyüyen yangın, atölyenin tamamını etkisi altına alınırken, itfaiye ekipleri alevler içerisinde kalan binaya müdahale etmeye başladı. Bu sırada polis ekipleri de, işyeri çevresindeki vatandaşları olay yerinden uzaklaştırarak güvenlik önlemi aldı. Ambulanslar da olay yerinde hazır bekletildi.

Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmazken, işyeri tamamen kullanılamaz hale geldi.

Emre Tezcan adlı bir vatandaş, “İftar vakti iki çalışan işyerini kapatıp yemeğe gidiyorlar. Yangının elektrik kontağından çıktığı söyleniyor. Kayınpederim oturduğu binadan alevleri görünce, hemen işyerinin yanındaki otoparktan yangına suyla müdahale etmeye çalışıyor. İçeride tiner ve argon kaynağı gibi malzemeler bulunduğu için patlamalar olmuş olabilir" dedi.

YANGIN CEP TELEFONU KAMERASINDA

Öte yandan, yangın bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, işyerinin alev alev yandığı ve aralıklarla patlamaların meydana geldiği görülüyor.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.