SİVAS'ta balık tutmak için girdiği Kızılırmak Nehri'nde akıntıya kapılan 37 yaşındaki Ersoy Gülcan boğularak yaşamını yitirdi.
Olay, saat 19.00 sıralarında Kardeşler Mahallesi Eğri Köprü mevkinde meydana geldi. Ersoy Gülcan arkadaşı Murat Öztemur ile birlikte balık tutmak için Kızılırmak Nehri'ne gitti. Bir süre balık tutan iki arkadaş daha sonra nehre girdi. Suya giren 3 çocuk babası Ersoy Gülcan akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Bunun üzerine arkadaşı Murat Öztemur durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine ayrıca Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) dalgıç ekipleri sevk edildi. 
"ÇOCUKLARIN NE OLACAK"
AFAD ekiplerinin aramaları sırasında Gülcan'ın kardeşi Harun Gülcan ve arkadaşları olay yerine geldi. Yaklaşık 1.5 saat süren aramaların ardından Gülcan'ın cesedine ulaşıldı. AFAD ekipleri tarafından nehirden çıkarılan Gülcan'ın cesedi olay yerine gelen ambulansa konuldu. Bu sırada Gülcan'ın kardeşi Harun Gülcan, "Abim çocukların ne olacak. Allah'ım bunuda mı görecektik yarabbim" diyerek feryad etti.
Gülcan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere olay yerine gelen ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI