PENDİK’te silahlı ve maskeyle girdiği banka şubesinde soygun yaptıktan sonra kaçmaya çalışırken saklandığı tuvalette bir kişiyi rehin alan ve daha sonra gözaltına alınan Emre K.(34) adliyeye sevk edildi. Daha önce cinsel taciz, sahtecilik, rehin almak, dolandırıcılık gibi suçlardan 16 kez polise geliş kaydı bulunan şüpheli Emre K. ifadesinde “ Kız arkadaşımla gezecektim. Para yetmedi bu yüzden soygun yaptım” dedi.

TUVALETE GİREN VATANDAŞI REHİN ALMIŞTI

Pendik, Fevzi Çakmak mahallesi, Cemal Gürsel caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda bir banka şubesine elinde tabanca ve kar maskesi takarak giren bir kişi bankoda bulunan 41 bin 500 lirayı alarak kaçtı. Olayın duyulması üzerine alarma geçen polis ekipleri takip ettikleri şüphelinin bir umumi tuvalete girdiğini tespit etti. İçerde bulunan Mustafa B. adlı vatandaşı rehin alan şüpheliyi ikna etmek için Müzakere timleri devreye girdi. Görüşmeler sürerken Mustafa B. adlı vatandaş şüphelinin bir anlık dalgınlığından faydalanarak dışarı kaçtı. Elinde rehine kalmayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

DAHA ÖNCE 16 KEZ POLİS TARAFINDAN YAKALANMIŞ
Gasp Büro Amirliğine getirilerek sorgulanan şüphelinin çok sayıda polis geliş kaydı olduğu ortaya çıktı. Daha önce 5 kez cinsel taciz suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelinin, sahtecilik, rehin almak, dolandırıcılık gibi suçlardan toplam 16 kez yakalandığı ortaya çıktı. Poliste ifadesi alınan şüpheli Emre K. “Kız arkadaşımla gezecektik. Para yetmedi. Bu yüzden soygun yaptım” dedi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.


Ali AKSOYER/İSTANBUL