Osman URAS/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, makilik ve otluk alanda çıkan yangın turistik tesislere 50 metre kala kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra tesis çalışanları ve tatilciler de müdahale etti.

Bodrum turizminde sembol yerlerden tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu Haremtan Tepesi'nin Bardakçı Koyu tarafında otluk ve makilik alanda sat 18.30 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenmeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Kuru otların da tutuşmasıyla turistik tesisler ve rezidansların bulunduğu yöne doğru ilerleyen yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Turistler otel önü ve odalarının balkonu ile denize girdikleri plajdan endişe içerisinde yangına müdahaleyi izledi. Söndürme çalışmalarına destek veren tesis çalışanları, itfaiye ekipleri gelinceye kadar ellerinde kürekler ve hortumla su tutarak alevlerin önünü kesmeye çalıştı. Bazı tatilcilerinde söndürme çalışmalarına katıldığı ve yaklaşık 3 hektarlık alanda etkili olan yangın tesislere 50 metre kala güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bodrum'a tatile geldiğini belirten Osman Erentürk, "Dumanı görünce koşup geldik. Tesislere doğru ilerleyen yangında itfaiyenin hortum taşımasına yardımcı olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. İtfaiyeci arkadaşlar canla başla çalışıp söndürdü" ifadelerini kullandı.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAF