BURSA'da geçtiğimiz pazar gecesi çıkan kavgada 4 kişiyi bıçakla yaralayan Suriyeli 27 yaşındaki Muhammet Besmeci, polis tarafından yakalandı.
Merkez Osmangazi lçesi Hamitler Mahallesi Hamidiye Caddesi'nde geçtiğimiz pazar gecesi, iddiaya göre, 1 yıl önce mahalleye taşınan ve market açan Suriyeli Muhammet Besmeci ile Salim Ö. (20), Emrah Y.(27) Ali Ç.,(30) Alpaslan S.(23) arasında dükkan önüne motor park etme yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle dükkandan bıçak alan Muhammet Besmeci, 4 kişiyi vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Salim Ö.'nün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Mahallelinin sokağa döküldüğü olayın ardından Suriyeli ailenin yaşadığı apartmanın önüne giden vatandaşlar dükkanın ve evin camlarını kırarak tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinin tepkisinin artması üzerine bölgeye Çevik Kuvvet ve TOMA sevk edildi. Bu sırada mahelleli ile polisler arasında gerginlik çıktı. Çevik kuvvet, biber gazı ve cop kullanarak öfkeli grubu dağıttı. Taşkınlık çıkartan 4 kişi gözaltına alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Muhammet Besmeci'yi yakalamak için çalışma başlattı. Besmeci, ekipler tarafından İstanbul'a kaçarken yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

FOTOĞRAFLI