GENELKURMAY'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Van Çaldıran - Ağrı Doğubayazıt karayolunu kesip araçları ateşe veren teröristlere müdahale için giden zırhlı araca yönelik düzenlenen 6 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.


Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"24 Mayıs 2016 Salı günü Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt karayolununun bölücü terör örgütü mensupları tarafından kesilerek 10 TIR’ın yakılması olayına müdahale etmek maksadıyla saat 17.00’de bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edilmiş, karadan ve havadan takviye birlikler ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."