Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR'da bir caminin bağış kutusunu, diğer caminin ise güvenlik kamerası monitörü ve adaptörünü çalan kişi, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Burdur merkez İnönü Bulvarı'ndaki Kameriye Camii görevlisi Halil İpek öğle namazı için camiye geldiğinde giriş kapısının yanındaki duvarda asılı duran bağış kutusunun yerinde olmadığını gördü. Görevli odasına gittiğinde ise kapının zorlandığını fark eden Halil İpek, güvenlik kamera kayıtlarını izlediğinde bir kişinin bağış kutusunu zorla yerinden sökerek götürdüğünü belirledi. Cami görevlisinin ihbarı üzerine gelen Burdur Emniyet Müdürlüğü ekipleri camide inceleme yaptı.
Halil İpek, güvenlik kamerası görüntülerinde orta yaşlı bir kişinin camiye girdiğini belirterek, "Bağış kutusunda büyük miktarda para yoktu. Çünkü her akşam görevli arkadaşlarımız tarafından bağış kutusu boşaltılıyordu" dedi.
BAŞKA CAMİYE DE GİRDİ
Kameriye Camii'ne yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Şeyh Sinan Camii'nin imamı Hasan Malak da öğle namazı için geldiğinde dolap üzerinde duran güvenlik kamerası monitörü ve adaptörünün olmadığını fark etti. İmamın haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Bunun sonucunda hırsızlığı gerçekleştirenin diğer camideki bağış kutusunu çalan şüpheli olduğu tespit edildi. İmam Hasan Malak, kayıtları incelediklerinde monitör ve adaptörün çalındığını fark ettikten sonra polise haber verdiklerini anlattı.
GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ
Polisin yakalanması için çalışma başlattığı hırsızlık şüphelisinin Kameriye Camii'ndeki bağış kutusunu çalma anı güvenlik kamerası görüntülerince kaydedildi. Görüntülerde şüphelinin merdivenlerden camiye girişi, yaklaşık yarım saat içeride oyalandığı ve duvarda asılı duran bağış kutusunu söküp ayrıldığı görüldü.

FOTOĞRAFLI