Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da 13 yaşındaki bir kızın evlendirildiği ihbarı üzerine jandarma düğünün yapıldığı eve baskın düzenledi. Kız devlet korumasına alınırken, anne ve babasının yanı sıra 18 yaşındaki damat ve ailesi ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar Beldesi'nde oturan aileleri Muhammed Ö. ile G.Ö.'yü 3 ay önce nişanladı. Cumartesi günü beldede düğün yapılırken, küçük yaşta kızın evlendirildiği ihbarını alan jandarma ekipleri düğünün yapıldığı eve baskın düzenledi. Düğünü durduran jandarma, üzerinde gelinlik bulunan ve bayramdan sonra 8'inci sınıfa başlaması gereken G.Ö.'nün yaşının küçük olduğunu tespit etti.

Kadın astsubay gözetiminde eve girerek üzerindeki gelinlik çıkartılan ve başka kıyafetler giyen G.Ö. jandarma tarafından korumaya alındı. G.Ö.'nün evlendirilmesine onay veren anne ve babası ile damat Muhammed Ö. ve ailesi de gözaltına alındı. G.Ö., Afyonkarahisar'daki bir koruma evine yerleştirildi. Düğünle ilgili gözaltına alınan her iki ailenin üyeleri ile Muhammed Ö. için ek gözaltı süresi istendiği ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Muhammed Ö.'nün merkeze bağlı Değirmendere Köyü'ndeki bir tuğla fabrikasında çalıştığı da kaydedildi.