Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - ANTALYA'da hakkında 'hakaret' suçundan dava açılan M.K.G., Bakıma Muhtaç Çocuklar Derneği'ne 750 liralık yardımda bulunarak 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaktan kurtuldu.
Antalya'da yılın 7 aylık döneminde 1942 dosya uzlaşmacıya gönderildi. Bunlardan 713'ü uzlaşmayla sonuçlandı. 683 dosyada ise uzlaşma sağlanamadı. 546 dosyayla ilgili ise çalışmaların devam ettiği bildirildi. Şikayetçilerden bazıları, şüpheliler hakkında şikayetten vazgeçmek için ilginç taleplerde bulundu. Bunlar arasında, bazen kamu adına bir yerde çalışmak ya da bir yere bağış yapmak şeklinde talepler yer aldı.
Bunlardan biri de Antalya'da yaşandı. Muratpaşa ilçesinde ikamet eden G.S., kendisine hakaret ettiği iddiasıyla M.K.G.'den şikayetçi oldu. Soruşturma aşamasında taraflar uzlaşabileceklerini bildirince, dosya uzlaşmacıya gönderildi. G.S. kendisine hakaret eden kişinin Bakıma Muhtaç Çocuk ve Gençleri Koruma Derneği'ne 750 lira yardımda bulunması durumunda şüpheliyle uzlaşabileceğini kaydetti. Şüphelinin bunu kabul edip derneğe yardımda bulunması üzerine M.K.G., 'hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaktan kurtuldu.