Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Çarşamba günü düzenlediği operasyonlarda, '6415 sayılı Terörizmin Finansmanını Önleme Kanunu'na muhalefet' yaptıkları gerekçesiyle 2'si kadın 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev işyerleri ve bir dernek binasında yapılan aramalarda usulsüz olarak toplandığı öne sürülen 10 milyon TL ile 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet tabanca şarjörü, 9 adet fişek, çok sayıda dijital meteryal, banka dekontları, farklı şahıslara ait çok sayıda kimlik fotokopisi, fotoğraflar, CV bilgileri, sağlık raporları, banka hesap dökümleri ve alacak verecek kayıtlarının tutulduğu ajandalar ele geçirildi.
Gözaltına alınan H.E., M.Ş.E., V.E., H.S. ve V.P. , emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki işlemleri sürüyor.

FOTOĞRAFLI