Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü öğrenciler fakülte önünde kavga etti. Kavgada, taş, bıçak, sopalar kullanıldı. Kavga sırasında karşıt görüşlü bir grup içindeki Fırat Yılmaz Çakıroğlu bacağından, diğer grup içindeki Nurullah S. da karnından yaralandı.

Polis olaylara müdahale ederken Çakıroğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne, Nurullah S. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Atar damarı kesildiği öğrenilen Çakıroğlu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arkadaşlarının öldüğünü öğrenen grup hastanenin acil servisi önünde toplandı.

Polis bazı öğrencilerin ifadelerine başvurmak üzere karakola götürdü. Polis üniversite içindeki güvenlik kameralarına da kavganın nasıl meydana geldiğini belirlemek için el koydu. Polis ayrıca üniversite içinde ve yurtların önünde güvenlik önlemi aldı.

BİR SÜREDİR GERGİNLİK VARDI

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde bir öğrencinin ölümü ile sonuçlanan olayların bir süredir devam ettiği öğrenildi. Edebiyat Fakültesi'nde saat 17.00-20.00 arasında verilen formasyon derslerine değişik bölümlerden gelen öğrenciler arasında 2 gün önce sözlü tartışma yaşandı.

Polis gerilimin dün de devam etmesi üzerine iki grubu birbirine yaklaştırmadı. Bugün de gerilim devam edince formasyon desleri iptal edildi. Fakülte yönetimi, karşıt görüşlü öğrencilerin dersler sırasında da karşı karşıya gelmemesi için yeniden düzenleme kararı aldı. Ancak Edebiyat Fakültesi önünde saat 17.00 gibi iki grup arasında çıkan kavga önlenemedi.

Olayda karşıt görüşlü bir gruptan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nün ölümü, diğer karşıt görüşlü öğrencilerden Nurullah S.'nin yaralanması gerginliği daha da tırmandırdı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi önüne gelip arkadaşlarının vefat ettiğini öğrenen öğrencilerin tepkisi sonucu bazı camlar kırıldı. MHP İl Başkanı Necat Karataş da hastaneye gelip olay hakkında bilgi aldı. Karataş olaylarla ilgili açıklama yapmadı.

Bu arada olaylar sırasında yaralanan 6 öğrencinin değişik hastanelere başvurup tedavilerini yaptırdığı öğrenildi. Yaralanan öğrencilerin tedavilerinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınacakları belirtildi.

İZMİR, (DHA)