ELAZIĞ'da jandarma ve polisin yaptığı 3 ayrı operasyonda, toplam 37 kilo 675 gram esrar, kalaşnikof marka tüfeğe ait 30 mermi ile 2 bin 960 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, "Müdürlüğümüzce, uyuşturucu madde ticaretinin engellenmesine yönelik gerçekleştirilen bir operasyon kapsamında; bir araçta yapılan aramada 12 kilo 675 gram kubar esrar maddesi ile 30 adet AK-47 Kaleşnikof mermisi ele geçirildi. İ.K., V.B, T.K., U.E. isimli 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların tamamı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Gümrük kaçağı ticaretinin engellenmesine yönelik aynı gün gerçekleştirilen bir başka operasyonda ise bir araçta yapılan aramada toplam 2 bin 960 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. İ.Y. isimli bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahıs çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü suç ve suçluyla mücadelemiz aralıksız devam edecektir" denildi.

35 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonda ise bir araçta 35 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Elazığ Alacakkaya yol güzergahını kullanarak uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine Gülüşkür karayolunda arama faaliyeti gerçekleştirdi.

Uyuşturucu madde taşıdığı ihbarı üzerine M.T. yönetimindeki 21 DN 309 plakalı araçta yapılan aramada, aracın bagaj bölümünde beş torba içerisinde 35 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddeye el konularak gözaltına alınan şüpheli M.T. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi" ifadelerine yerverildi.

Her 3 olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmalar devam ediyor.