Polis sendikası Emniyet-Sen Genel Merkezi, 10 Nisan polis günü ile ilgili olarak polislere ve kamuoyuna yönelik bir yazılı açıklama yayımladı..

Emniyet-Sen Genel Merkezi'nin yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı :

" TÜRK POLİS TEŞKİLATI 171 YAŞINDA

Değerli meslektaşlarımız; Türk Polis Teşkilatının temelleri 10 Nisan 1845 atıldı. Bu sebepten ötürü 10 Nisan günleri her yıl Polis Bayramı! olarak kutlanmaktadır.

Bizler geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da bu günü aşağıda belirtilen sebeplerden ötürü kutlamadığımızı bütün kamuoyunun dikkatine sunarız.

Teşkilatın ilk temellerinin atıldığı 1845 yılından sonra Osmanlı Padişahı Abdülmecid Islahat Fermanını ilan etti. Ülkede bir nebze olsun demokratikleşme temayülü oluştu. Fakat Türk Polisinde olumlu yönde herhangi bir değişiklik olmadı.

1876 yılında I. Meşrutiyet ilan edildi ilk meclis oluştu. Polis Teşkilatı yine mahzun.

Yıl 1908 II. Meşrutiyet ilan edildi Türk Polis Teşkilatında yine ilerleme yok.

Yıl 1923 Cumhuriyet ilan edildi. Yeni kurulan Cumhuriyet'te bütün kurumlar çağın gereklerine uygun şekilde organize olurken Emniyet Teşkilatının sadece ismi değişti.

Yıl 1960 ve 1980 yeni Anayasa’lar yapıldı. Emniyet Teşkilatının hali daha kötüye gitti.

Yıl 2016 bütün Devlet memurları haftada 40 saat çalışırken Emniyet mensupları evlerinin yolunu unuttu. Her gün bir vatan evladı şehadet şerbetini içmekte ve bu yiğitlerin yaşarken ve çalışırken hakları gasp edilmekte, şehadet törenlerinde sadece nutuklar atılmakta.

Bütün bu olumsuzlukların olduğu bir dönemde 10 Nisan Polis Bayramı olduğu iddia edilen bu günü kutlamadığımızı siz değerli meslektaşlarımıza ve kamuoyuna arz ederiz."

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN