Özgür OKUMUŞ/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmurun dereyi taşırması sonucu ev ve işyerlerini su bastı, araçlar sel sularına kapıldı. Evlerinde mahsur kalanları itfaiye kurtardı.
İlçede gece boyunca aralıklarla yağan sağanak yağmur, sabah saatlerinde Kabasakal Deresi'nin taşmasına yol açtı. Derenin geçtiği Yeşiltepe, Kepez, Kavaklık ve Bahçelievler mahallelerinde bir çok ev ve işyerini su bastı. Cadde ve sokaklar sel sularıyla kaplandı. Park halindeki araçlar sele kapılarak sürüklendi. Sürüklenen 2 otomobil dereye devrildi. Bir sürücü, evinin önündeki otomobili sele kapılmaması için çelik halatla ağaca bağladı. Araçlar, suyla kaplanan yollarda güçlükle ilerledi. Solak Köyü mevkiinde bir öğrenci servisi suyun yükselmesi sonucu mahsur kaldı. Servis aracı halatla çekilerek kurtarıldı. Kavaklık Mahallesi'nde evlerinde mahsur kalanlar ise itfaiyenin merdivenli araçlarıyla kurtarıldı.
Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, ilçede son dönemde görülmemiş bir afetle karşı karşıya olduklarını söyledi. Ateş, "Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda kaç evi su bastı, bir tespit yapamadık. Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden destek istedik. Onlar da geliyor. Sel sularının çekilmeye başladı. Hasar tespitine başlayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI