Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, cezaevinde cinayet suçundan kalan mahkum A.S., 8 yıl önce öldürdüğü bir kişiyi oturduğu evin zeminine gömdüğünü söylemesi üzerine dün başlayan kazı çalışmaları, sonuç alınamayınca durduruldu.
Gaziantep Kapalı Cezaevi’nde cinayet suçundan hükümlü olarak kalan A.S., koğuş arkadaşına inşaat halindeki evinin temeline, tartışınca öldürdüğü kişinin cesedini gömdüğünü söyledi. Bu bilgiyi öğrenen koğuş arkadaşının durumu cezaevi yönetimine bildirmesi üzerine, Cumhuriyet Savcılığı cinayet hükümlüsü A.S.’yi sorguladı. Sorgusunda da cinayeti itiraf ettiği öğrenilen mahkum, öldürdüğü ismi öğrenilemeyen kişinin cesedini o dönem yaşadığı Güneş Mahallesi'ndeki evin temeline gömdüğünü söyledi.
Bunun üzerine dün öğleden sonra savcılık talimatıyla Güneş Mahallesi'ndeki eve giden polisler, iş makineleriyle duvarı yıkarak zemin katta kazı çalışması başlattı. Eğitimli köpeklerin de kullanıldığı kazı çalışmasında insana ait olup olmadığı bilinmeyen 3 kemik parçası bulundu ve incelenmek üzere muhafaza altına aldı.
KAZI ÇALIŞMASI DURDURULDU
Havanın kararmasıyla dün ara verilen kazı çalışmalarına sabah saatlerinde eğitimli köpeklerin ve iş makinalarıyla yeniden başlandı. Evin zemin katını detaylı şekilde inceleyen ekipler, herhangi bir sonuca ulaşamadı. Herhangi bir cesede ulaşılamaması üzerine ekiplere başkanlık eden Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla kazı çalışmaları durduruldu. Savcılığın cinayet işlediğini ve arama yapılan evin zeminine gömdüğünü söyleyen mahkumu tekrar sorgulayacağı ve bu doğrultuda çalışmaların şekillendirileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI