VALİLİK BİR AÇIKLAMA DAHA YAPTI
Erzincan Valiliği, yol kesen PKK'lı teröristlerden kaçmaya çalışan bir otomobilde vurularak öldürülen Makbule Vural olayı ile ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı. Valilik internet sitesindeki açıklamada şöyle denildi:
"İlimiz Kemah ilçesi Acemoğlu köprüsü mevkiinde 27 Ağustos günü saat 16.30 sularında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından yol kesilmesi, akabinde yapılan operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen Bölücü terör örgütü (BTÖ) mensupları ve ele geçirilen mühimmat ve malzeme hakkında internet medya ve sosyal medyada 4 veya 5 BTÖ mensubunun ölü olarak ele geçirildiği yönündeki paylaşımların yapıldığı tespit edilmiştir. Bu nedenle kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Valiliğimiz tarafından aşağıdaki açıklama gerekli görülmüştür.
27 Ağustos günü Erzincan-Kemah karayolunda meydana gelen adam öldürme, yol kesme, araç yakma ve yağma olayına müteakip BTÖ mensuplarının kaçış istikametleri kapatılarak olay yeri çember altına alınmıştır. Yapılan takip hareketi sonucunda 28 Ağustos günü kaçan teröristler ile temas sağlanmıştır. Olayda güvenlik güçlerinin BTÖ mensupları ile girmiş olduğu çatışma neticesinde 4 BTÖ mensubunun öldürüldüğü değerlendirilmiş olup, arazi arama-taraması sonrasında, BTÖ mensubuna ait bir ceset ve 1 adet keskin nişancı tüfeği, 1 adet RPG-7 Roketatar, 1 adet M-16 piyade tüfeği ile 3 adet sırt çantası ele geçirilmiştir. Müteakip aramalarda ayrıca 1 BTÖ mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. Diğer cesetlerin ise BTÖ mensupları tarafından olay yerinden kaçırıldığı değerlendirilmektedir.Kamuoyuna duyurulur."
GENELKURMAY: 1 LİDER TERÖRİST ÖLÜ 
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Kemah'ın Uluçınar Köyü, Acemoğlu köprüsü mevkisinde, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca bölgede yapılan operasyon sonucu lider seviyesinde bir terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi. Genelkurmay açıklamasında teröriste birlikte şu silah ve malzemelerin ele geçirildiğini bildirdi:
"Bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir RPG-7 R/A, bir M-16 piyade tüfeği ve hücum yeleği, 3 sırt çantası, 2 uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği, 2 el telsizi, flaş bellek, 2 harici hafıza cihazı, ses kayıt cihazı, askeri tatbikat el kitabı,150 Euro, 780 Türk Lirası, 340 İsviçre Frangı, dürbün, el feneri, 'botan kod azat' ibareli uyku tulumu."