KUYTU VE BERABERİNDEKİ 17 KİŞİ İFADE VERDİ
Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytu ve beraberindeki 17 kişi, İskenderun'daki protesto mitinginin ardından Adana'ya dönüş yolunda Erzin'de, gözaltına alındı. Kuytu ve beraberindeki 17 kişi, otoyolun trafiğe kapatıldığı eylem ile ilgili ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 
KONFERANS YERİNE PROTESTO MİTİNGİ YAPTILAR
Güvenlik güçlerinin geniş önlemler aldığı İstasyon Meydanı'na alınan yaklaşık beş bin kişilik grup, Alparslan Kuytu öncülüğünde namaza kıldı. Namazın ardından İstanbul'un fethine ilişkin yapılması beklenen konferas yerine, yaşan olayları protesto eden miting yapıldı. Seyyar platformda konuşan, Furkan Vakfı Genel Başkanı Hasan Demir, maddi ve manevi oluşan tüm zararlardan dolayı hukuki süreci başlatacaklarını söyledi.
Konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytu, "Müsaade etmediler, çocukça bir takım mazeretler gösterdiler" dedi, 'Bazı olaylar olabilir, şüpheleniyoruz' diyerek kendilerine müsaade edilmediğini belirten Kuytu, zulme uğradıklarını ve Fetullah Gülen ile birlikte gösterilmeye çalışıldıklarını öne sürdü. Kendilerinin hiçbir hareketle ilgileri bulunmadığını aktaran Kuytu, bunula birlikte hiçbir parti ile de alakalarının olmadığını vurguladı.
"AK PARTİ'NİN TÜM YANLIŞLARINI ORTAYA KOYMAYA SÖZ VERİYORUZ"
Vakıf üyelerinin darp edildiğini söyleyen Kuytu, şöyle devam etti:
"Arkadaşlarımızı darp ettiler. Arkadaşlarımızı hiçbir haklı gerekçe olmadığı halede emniyete götürdüler. İzin alınmış bir konferans, İstanbul’un fethini konuşacağız. Ak Parti'nin suçlarını konuşmayacaktık, korkmasaydınız bu kadar. Bundan sonra madem ki Ak Parti emniyeti devreye soktu, her tarafta Ak Parti’nin bütün yanlışlarını, bütün foyalarını ortaya koymaya söz veriyoruz.”
Kalabalık, konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı. İskenderun'dan Adana'ya hareket eden Kuytu ve beraberindeki 17 kişi, Erzin'de Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek otoyol kapatma eylemi ile ilgili ifadeleri alındı. Kuytu ve 17 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

FOTOGRAFLI