GAZİANTEP’te, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelk operasyonda 1 hakim ve 42 polis gözaltına alındı.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY operasyonunda 1 Emniyet mensubunun tutuklandığı, 1 adliye personelinin adli kontrolle serbest bırakıldığı bildirildi. Savcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada 1 hakim ve 42 emniyet personeli hakkında gözaltı işleminin de yapıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve ayrıca bu örgüte üyelik suçlarından, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan ve devam eden soruşturmalar neticesinde; Bu kapsamda Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca daha önce hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan 1 adliye personeli hakkında adli kontrol kararı uygulanarak serbest bırakılmış, 1 emniyet Mensubu tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Ayrıca 1 hakim 42 emniyet Personeli hakkında gözaltı işlemi uygulanmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturmalar büyük bir titizlikle devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur."