GİRESUN’da bir ilk yaşandı ve daha önce doğu illerinde terör örgütleriyle mücadele kapsamında görevlendirilen köy korucu sisteminin bölgede de faaliyete geçirildiği açıklandı. Giresun Valiliği, eğitimleri tamamlanan 750 köy korucusunun il genelinde göreve başladığını duyurdu.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, eğitimlerini tamamlayan köy korucularının il genelinde sorumlu oldukları bölgelerde göreve başladıkları bildirildi. Valiliğin açıklamasında şu ifadalara yer verildi:

"Bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele maksadıyla il merkezi ve ilçelerde 750 köy korucusu göreve başladı. Köy korucuları, Karadeniz insanının yapısında bulunan vatanseverlik duygusu ve silaha karşı olan ilgilerinden dolayı iç güvenlik, muharebe, köy savunma ve atış eğitimlerinin her safhasında üstün başarı göstererek Nisan ayı itibari ile bölücü terör örgütü mensuplarına karşı Giresun İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen operasyonlara aktif olarak katılmaktadır.

Köy korucularının yaşadıkları bölgenin arazi yapısına hakim olması, nişancılık ve iz takibindeki yetenekleri ve icra edilen operasyonların etkinliğini artırarak kolluk kuvvetlerinin gücüne güç katmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yan yana görev yapmaktan memnun olan korucuların, ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütlerine geçit vermeyeceklerini ve kanlarının son damlasına kadar terörle mücadele edeceklerini dile getirdikleri ifade edildi.