KAHRAMANMARAŞ’ta foseptiğe düşerek yaşamını yitiren Musa Can Türk (12) ile kuzeni Ahmet Dağ (11) gözyaşları arasında toprağa verildi.

Döngele Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde inşaat alanında oynayan Musa Can Türk ile kuzeni Ahmet Dağ, 3 metre derinliğindeki su dolu foseptiğe düştü. Olayı fark eden mahalleli, kuzenleri çukurdan çıkardı. Çağırılan sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Ahmet Dağ'ın öldüğü belirlendi. Musa Cantürk ise ambulansla hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Kuzenlerin cansız bedenleri yapılan otopsi işlemlerinin ardından bugün ailelerine teslim edildi. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan çocukların cenazeleri, Döngele Mahallesi meydanına getirildi. Buradaki cenazeye, çocukların okul arkadaşları, aileleri ve mahalle sakinleri katıldı. Kuzenler, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında mahalle mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Bu arada çocukların eğitim gördüğü Döngele İmam Hatip Ortaokulu'nda yaşanan acı olay nedeni ile eğitime 1 günlüğüne ara verildi.