ERZURUM'da bir kargo şirketine ait ana dağıtım merkezi deposunda çıkan yangın, korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Ölümü göze alarak içeri girip depodaki araçlarını kurtarmak isteyenlere polis engel olmaya çalıştı. Bazı araçları sürücüler kendileri, diğerlerini de itfaiye görevlileri çıkarıp yanmaktan kurtardı.

Yangın bugün saat 14.30 sıralarında Kuzey Çevre Yolu üzerindeki Otogar önündeki bir kargo şirketine ait depoda çıktı. İhbar üzerine olay yerine Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangında alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede tüm depoyu sardı.

Bu sırada kargo şirketine çalışan araç şoförleri yangın haberini alır almaz depoya geldi ve içeri girip araçlarını çıkarmak istedi. Çevrede önlem alan polis, riskli olduğu gerekçesiyle depoya girilmesine izin vermedi. Polis barikatını aşarak, depoya girip araçlarını çıkaran bazı sürücüler ise dumandan etkilendi. Bu kişilere bekletilen 112 Acil Servis ambulanslarında müdahale edildi.

Depodaki araçlar, gaz maskesiyle giren itfaiye görevlileri tarafından çıkarıldı.

Depodaki aracı yanmaktan kurtarılan sürücülerden Metin Ballı, "Yangının çıktığı depodaki araçların hepsi kargo taşımacılığında kullanılıyor ve hepsi kişilere ait. Düğündeydik, yangın çıktığını haber alınca hemen geldik. Mal canın yongasıdır. Alevler her tarafı sarmadan araçlarımızı kurtarmak istedik, polis izin vermedi. Sağ olsun itfaiye ekipleri de içeride kalan birkaç aracı çıkardı" dedi.

İtfaiye ekipleri yoğun çabanın ardından kargo şirketi deposundaki yangını kontrol altına alırken, içerde bulunan kargo malzemelerinin büyük bölümünün yandığı görüldü. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.