Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da güvercin yüzünden çıkan kavgada 50 yaşındaki Mehmet Sünme'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 54 yaşındaki Mustafa Saltan ile oğlu 22 yaşındaki Gökbörü Saltan, 'kasten öldürme' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
Olay, 24 Haziran'da merkez Seyhan İlçesi Denizli Mahallesi Şehit Mehmet Özer Caddesi'nde meydana geldi. Güvercin besleyen Mustafa Saltan ile Mehmet Sünme arasında birkaç gün önce kuş uçurma meselesi yüzünden tartışma yaşandı. Olay günü akşam saatlerinde kahvede karşılaşan Saltan ve Sünme arasında yine aynı konu nedeniyle tartışma çıktı. İddiaya göre tartışma sırasında bıçağını çeken Mustafa Saltan, Sünme'yi çeşitli yerlerinden yaralarken, kavgayı ayırmaya çalışan 3 kişi de bıçak darbeleriyle yaralandı.
Ağır yaralanan Sünme ambulansla kaldırıldığı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Mustafa Saltan ile kavgaya karışan oğlu Gökbörü Saltan ise gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan baba- oğul, sağlık kontrolünün ardından, 'kasten öldürme' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI