Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da yağmurun kayganlaştırdığı yolda kontrolden çıkıp, yol kenarındaki kayalıklara çarparak takla atan otomobilin 39 yaşındaki sürücüsü Sevda Akbay, yaralandı. Otomobilin hava yastığının açılmaması dikkati çekti.
Bodrum'daki bir otomobil kiralama şirketinde çalışan 2 çocuk annesi Sevda Akbay, bugün saat 07.30 sıralarında işyerine gitmek üzere Göltürkbükü Mahallesi'ndeki evinden çıktı. Göltürkbükü- Bodrum Karayolu'nun 6'ıncı kilometresindeki Demir Mevkisi'ne geldiğinde, yağmurun kayganlaştırdığı yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki kayalıklara çarpıp takla attı. Ters duran otomobilden, yoldan geçen diğer araç sürücülerinin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis, jandarma ve itfaiye ekibi tarafından çıkarılan Akbay, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sol omzu ve elmacık kemiğinde kırık tespit edilen Akbay, tedaviye alındı. Akbay'ın ilk ifadesinde, "Ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otomobil kayıp, kontrolden çıktı, kayalıklara çarpıp takla attı. Hava yastığı açılmış olsa belki de bu kadar kötü yaralanmayacaktım" dedi.
'HAVA YASTIĞI AÇILMADI'
Aynı mahallede oturan Ali Akbay, işyerine giderken, kardeşinin otomobilinin kaza yaptığını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Hemen durup, otomobilin yanına koşan Akbay, kız kardeşini göremeyince telaşla jandarmadan bilgi almaya çalıştı. Bir yandan da otomobili inceleyen Akbay, hava yastığının açılmadığı farkedip, "Otomobil 50 metre sürüklenmiş, takla atıp, hurdaya dönmüş yine de hava yastığı açılmamış. Şimdi açılmayacaksa ne zaman açılacak bu hava yastığı. Raporlara bunu kayıt ettirtip, şikayetçi olacağız" diyerek tepki gösterdi.
Jandarma, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

FOTOĞRAFLI