MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriye uyruklu 11 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Bodrum'da 4 gündür etkili olana fırtınalı ve yağışlı havanın normale dönmesiyle ilk fırsatı değerlendiren kaçaklar beraberlerindeki 1 Türk vatandaşı organizatör ile yakalanarak Sahil Güvenliğe getirildi. 
Yasadışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışan kaçaklar, fırtına yağışlı havanın normale dönmesiyle, ilk fırsatı değerlendirdi. Bodrum'da İçmeler Mevkii'nden sürat teknesi ile yaklaşık 1 mil açılan kaçaklar, devriye görevi yapan 'TCSG 11 No'lu Sahil Güvenlik Botu ekiplerinin şüphesi üzerine, takibe alındı. 8 metrelik sürat teknesine yaklaşan ekipler, içinde ve üzerinde 11 Suriye uyruklu kaçağı ve organizatör olduğu belirtilen Türk vatandaşı N.E.'yi (39) gözaltına aldı. Kaçaklar ve organizatör ile birlikte sahil güvenlik botuna alınarak, Milta Bodrum Marina'da bulunan Sahil Güvenlik karakoluna getirildi. Üzerlerinde can yeleği bulunmayan kaçakların, yakalandıkları sürat teknesinin içinde 2 adet kürek olması da dikkat çekti. Umut yolculuğu için kaçakların 1500 Avro ödediği öğrenildi. 
Kaçakların gerekli işlemlerinin yapılmasının ardından, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Büro Amirliği ekiplerine teslim edileceği belirtildi. Organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve daha önce de aynı suçtan sabıkası bulunan N.E.'nin ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
FOTOĞRAF