ESENLER'de meydana gelen trafik kazasında bir aracın üstüne kamyon devrildi. Hurdaya dönen araç içindeki sürücü burnu bile kanamadan kurtuldu.  Kaza nedeniyle O-2 Karayolu'nda uzun araç kuyrukları oluştu.

Edinilen bilgiye göre saat 07.00 sıralarında 0-2 Karayolu'nda seyir halindeki Abdullah Dedeli'nin kullandığı 67 HK 672 plakalı araç Habipler-Kadıköy yol ayrımına girmek istedi.

İddialara göre son anda sapağa girmeye çalışan sürücünün kullandığı araç, o sırada Cengiz Alparslan idaresindeki 07 PD 419 plakalı kamyonete çarptı. Çarpmanın etkisi ile kamyonet yolun en sağında bulunan bariyerlere girerek bir süre sürüklendi. Kamyonet daha sonra aracın üzerine devrildi. Kamyonetin altında kalan araç hurdaya dönerken, sürücü Abdullah Dedeli burnu bile kanamadan kurtuldu.

Kamyonetin şoförü Cengiz Alparslan ve yanındaki Gökhan Gökgöl hafif şekilde yaralandı. Yoldaki diğer sürücüler kazayı sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle Habipler-Kadıköy yol ayrımı trafiğe kapandı. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik polisleri sürücüleri alternatif yollara yönlendirdi. Araçların yoldan kaldırılmasının ardından kapalı kalan yol yaklaşık 1,5 saat sonra tekrar trafiğe açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Erhan TEKTEN/İSTANBUL