Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () – ISPARTA'da geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 sanıklı davada mahkeme heyeti, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz’un da aralarında bulunduğu 5 sanığın yakalanarak tutuklanmasına karar verdi. Duruşmaya katılan 2 sanık tutuklanırken, diğer sanıklar aranıyor.
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 52'si tutuklu, 71'i tutuksuz, Fetullah Gülen ile birlikte 7'si firari olarak aranan toplam 130 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.
2 SANIK TUTUKLANDI
Isparta 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın bugünkü duruşmasında savcı mütalaa verdi. Savcı mütalaasında; cep telefonlarında FETÖ üyelerinin kendi aralarında kullandığı ‘Bylock’ uygulamasını bulundurduğu belirlenen tutuksuz sanıklar eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, Ali Şahin, Mustafa Tekeli, Süleyman Eser ve Ramazan Akyel’in tutuklanmasını, tutuklu sanıklardan SDÜ eski rektör yardımcıları Şakir Şahin ve Hüseyin Akyıldız ile idari personel Ali Murat Ceyhan, Sibel Kayacan ve Şükrü Demirağ’ın tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti savcının mütalaasında belirttiği 5 ismin tutuklanmasına, diğer 5 ismin de yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşmaya katılan sanıklardan Ali Şahin ile Mustafa Tekeli, mahkeme kararının ardından tutuklandı. Memduh Oğuz, Süleyman Eser ve Ramazan Akyel ise aranıyor.
Duruşma 7 Ekim’e ertelendi.