YUNANİSTAN'ın İstanköy Adası'na (Kos) yapılmak istenen mülteci kampına tepki dinmedi. Yol kapatmak isteyen eylemcilere polis sert müdahalede bulununca 5 kişi yaralandı, 8 eylemci ise, gözaltına alındı.
Yunaninsan'ın 'www.vimatisko.gr' internet sitesinin haberine göre, Yunan Savunma Bakanlığı tarafından Bodrum'a komşu İstanköy Adası'nın Pyli Mahallesi'nde konteyner kent kurulup mülteci kampı yapılmak istenmesi üzerine, 4 gün önce başlayan ve giderek artan gerginlik bugün de sürdü. Dünkü eylemde gözaltına alınanlardan 6'sının tutuklanması üzerine bu sabah yaklaşık 300 kişilik grup, tepki için kentte yol kapatmak istedi. Polis, cop ve biber gazlarıyla sert müdahalede bulundu. Arbedede 1'i ağı 5 kişi yaralanırken; 8 kişi gözaltına alındı, araçların yakıldığı bildirildi.
Olayların büyümesi üzerine Belediye Başkanı George Kyritsis'in, Başbakan Aleksis Çipras'ı arayarak güvenlik güçlerinin daha sakin ve yapıcı olmasını istediği, adaya kurulacak mülteci kampının, gelirinin yüzde 95'ini turizmden sağlayan ada halkı için yıkım olacağı inancı ile insanların tepkisini dile getirdiği ve görüşlerine saygı duyulmasını talep ettiği belirtildi. Eylemlerin Pyli Mahallesi'nden ada merkezine doğru kayma eğilimi gösterdiği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI