KAGITHANE'de, korsan kitap basılan matbaaya polis tarafından baskın düzenlendi. Baskında, matbaa makineleri ve kitap nüshaları ele geçirilirken, bir kişi de gözaltına alındı.

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği'nden gelen bir ihbarı değerlendirerek, Seyrantepe Barbaros Caddesi üzerinde bulunan bir işyerine baskın düzenledi. Yapılan baskında, 5 matbaa makinesi, kitap haline getirilmeye hazır 40 bin kitap forması, 500 kitap, 300 kitap kapağı ve 106 aydınger ele geçirildi. Baskın sonrası matbaa sahibi İ. D. adlı kişi de gözaltına alındı. 

Polislerle birlikte operasyonda yer alan Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği avukatı Elif Kurtuluş, bir ihbarı değerlendirerek bir süredir matbaayı gözlem altında tuttuklarını belirterek, "Emniyetten arkadaşlardan destek alarak buraya gelmiş bulunmaktayız. Burası matbaa olmakla birlikte yasal olan herhangi bir işlem yok. Matbaa makinesiyle korsan olarak kitap basılıp, buradan dağıtılıyor. Buranın önemli bir özelliği var. Daha önce de bu işlemleri yapıyorduk, çok sık yer değiştiren yerlerdi. Çok yer değiştiren yerlerde çok şey olmaz; kitap örneği, kitap olmaz. Ama burada 106 aydınger var. Her bir aydınger ayrı bir kitap demektir. Burada daha önce de çok sayıda kitap basıldığı anlamına gelir. Korsan kitabı çok uzun zamandır çok ciddi rakamlarda bastığı anlamına geliyor. O yüzden bizim için önemli bir yer. Buranın sahibinin daha önce de aranması var, aynı suçtan. Daha önceki bir baskında makinelerini yediemin olarak biz almıştık. Davası hala devam ediyor. Ama hala yapmaya devam ediyorlar maalesef ki" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI