Karabük’te iki ayrı mevkide çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Merkeze bağlı Bulak köyü Gederaltı mevkiindeki yangına ilk müdahaleyi Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yaptı. Daha sonra çevre ilçelerden gelen orman işletme ekipleri, belediyelere ait ekipler ve askeri birlikler yangına müdahale etti.

Yangının bulunduğu alanın sarp olması müdahaleyi zorlaştırdı. Rüzgarın sert esmesi sonucu yangın büyüyerek Bulak köyünü tehdit etti. Ormanlık alanda bulunan 2 samanlık ve bir evin çatısı sıçrayan közlerden dolayı yandı. Bu arada köy halkı büyük panik yaşadı. İlde yangın helikopteri bulunmamasına halk tepki gösterdi. Karabük Valisi İzzetin Küçük, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gelerek yangın hakkında bilgi aldı.

Özellikle evler boşaltılırken, jandarma, araçlarla anons ederek vatandaşların dikkatli olmasını ve çatılarını, bahçelerini kontrol etmelerini, araçları köy dışına çıkarmasını istedi. Bu arada Karabük ve Safranbolu ilçesinin bazı mahallelerinin üzerini duman kapladı. İlk belirlemelere göre şu ana kadar 10 hektarlık alan yandı.

Ekipler, yangına müdahale ederken, saat 16.30 sıralarında Keltepe Karaağaç mevkiinde de ikinci bir yangın çıktı. Aynı mevkide 2 gün önce bir orman yangını çıktığı ve bu alanda soğutma çalışmalarının yapıldığı belirtildi.