ADANA'da uyuşturucu davası için keşif yapan mahkeme heyetine el yapımı patlayıcı atarak 2 memurun yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan Hayrullah Turan (19) ve Davut Esen (19), savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek olay yerinde olmadıklarını öne sürdü. Mahkeme heyeti, 2 sanığın fotoğraflarının çekilerek, bilirkişi tarafından olay yeri ve bölgedeki görüntülerle karşılaştırılmasına karar verdi.
Hakim Serdar Tuna ile birlikte 7 kişilik keşif heyeti,17 Ekim'de uyuşturucu davası için Hürriyet Mahallesi'ne gitti. Keşfin sona ermesinin ardından araca dönen heyetin üzerine çivi ve metallerle güçlendirilmiş el yapımı bomba atıldı. Patlamada zabıt katipleri Cumali Karayiğit ile Görkem Saitoğlu ayaklarından hafif yaralandı. Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan Hayrullah Turan ve Davut Esen tutuklandı.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Davut Esen ve Hayrullah Turan, 194'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmedi. Olayla ilgisi olmadığını belirten Esen, "Hayrullah Turan'ı tanırım. Ancak olay tarihinde birlikte değildik. Ben Karayusuflu Köyü tarafında balık tutmaya gitmiştim. Bombanın ne şekilde yapıldığını, ne şekilde bir şey olduğunu bile bilmiyorum. Devletin memuruna bomba değil taş bile atmam. İddia edilen olayda ben yoktum. Kesinlikle üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Tarım işçisi olduğunu söyleyen Hayrullah Turan ise olay sırasında bölgede olmadığını öne sürerek, "Hürriyet Mahallesi'ne doğru akrabalarımın yanına gidiyordum. Bir müddet sonra polisin yolu kapattığını görünce geri döndüm, ben uyuşturucu operasyonu olduğunu düşündüm. Hürriyet Mahallesi'ne geldiğimde, bomba atıldığını duydum. Benim bilgim bu şekilde olmuştur" diye savunma yaptı.
Mahkeme heyeti, sanıkların fotoğraflarının çekilerek olay yeri ve bölgede elde edilen kamera kayıtları ile karşılaştırılması için dosyayı bilirkişiye gönderdi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilip, duruşma ertelendi.

FOTOĞRAFLI