50 IŞİD'Lİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Kilis'e bu akşam Suriye tarafından atılan roketatar mermileriye 18 yaşındaki Suriye uyruklu Nur Derviş öldü. Patlamanın ardından hastaneye götürülen yaralılardan Melek Happani taburcu edilirken, tedavisi süren 31 yaşındaki Mustafa Mutluer'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Patlamada yaralanan Suriye uyruklu 36 yaşındaki Emine Assani'nin ise ameliyata alındığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Bu arada Kilis'e 2 roket atar mermisi ile yapılan saldırıya sınırda konuşlu birlikler angajman kuralları kapsamında misliyle müdahale yapıldı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıdan sonra sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ve çok namlulu roket atarlar ile Suran bölgesinin kuzeyinde tespit edilen 2 katyuşa mevzisi, Arşak ve İkdah bölgelerinde tespit edilen bir top mevzisi ateş altına alındı. Bu bölgelerdeki mühimmatların da müdahale sırasında infilak etmesiyle 30 IŞİD'li öldürüldü.
Ayrıca IŞİD denetimindeki Suriye'nin İhtimalat bölgesinde radarlarla tespit edilen 2 top mevzisi, 1 mühimmat deposu, 1 doçka mevzisi ile 1 araç açılan ateşle imha edildi ve 20 terörist öldürüldü.
Askeri kaynaklar, akşam saatlerinden itibaren sınır birliklerinin yaptığı müdahalede 50 IŞİD militanının öldürüldüğü, çok sayıda teröristin ise yaralı olduğunu kaydetti.