Tolga YANIK- Hasan DÖNMEZ/KONYA,() - KONYA'da dün iftar öncesi fırın önünde 17 yaşındaki Beyza Karabilgin'in, kısa süre sonra da yoldan geçen 20 yaşındaki Ömer Beyaz'ın açılan ateşle yaralandığı iki olayın birbirinin devamı olduğu ortaya çıktı.
Kentteki ilk olay dün saat 18.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi Hayat Sokak'ta meydana geldi. 36 yaşındaki Murat A. daha önce kavga ettikleri için aralarında husumet bulunan 27 yaşındaki Zafer T.'nin 42 TG 740 plakalı otomobilinin ön tamponuna pompalı tüfekle ateş açıp kaçtı. Zafer T. de peşinden koşmaya başladı. Murat P., bir kaç sokak ileride kendisini kovalayan Zafer T.'ye yeniden ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalar, o sırada iftar için fırına börek almaya giden 17 yaşındaki Beyza Karabilgin'in sol omuz ve boyun kısmına isabet etti.  Kanlar içinde kalan Beyza Karabilgin çağrılan ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Karabilgin'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirildi.
İKİNCİ OLAY
Bu kez kısa süre sonra Murat P., yanına arkadaşları 26 yaşındaki Ali Ö.  22 yaşındaki Mehmet Can A. ve 2 kadını da alıp otomobille yeniden olay yerine geldi. Yine Zafer T. ve otomobiline ateş etmeye kalkışan Murat P. ve arkadaşlarına, ilk olayı soruşturmak için olay yerinde bulunan polisler müdahale edince arbede çıktı. Polislerden biri tabancasını çıkarıp uyarı ateşi açarken, koluna aldığı darbe ile silahtan çıkan kurşun o sırada yoldan geçen 20 yaşındaki Ömer Beyaz'a isabet etti. Kolundan yaralanan Ömer Beyaz, ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Beyaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Olaya karışan Murat A., arkadaşları Ali Ö. ve  Mehmet Can A. ile Zefer T.'yi gözaltına alan polis,  Murat A.'nın otomobiliyle olay yerine gelen 2 kadının da ifadesine başvurdu. Şüphelilerin sorgusu sürerken Ömer Beyaz'ın yaralandığı olayda havaya uyarı ateşi açan polis memurunun da ifadesine başvurulduğu belirtildi. 

FOTOĞRAFLI