Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - KONYA'da 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli hava pilot üsteğmen F.K., adres sorduğu büfeci ve yanındaki arkadaşının çıkan tartışma sonucu saldırısına uğradı. Alkollü olan saldırganların, iddiaya göre F.K.'nin pilot olduğunu öğrenmeleri üzerine 'Bu PKK'lı' demesi üzerine, çevrede toplanan vatandaşlardan bazıları da pilota saldırdı.
Olay, geçen 20 Ağustos günü saat saat 23.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Yaka Meram Mahallesi Hoca Fakıh Caddesi'nde meydana geldi. Eskişehir'e tayini çıktığı belirtilen 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli hava pilot üsteğmen F.K., iddiaya göre büfenin önünde duran büfeci M.A. ve yanındaki taksici Y.A.'ya adres sordu. İddiaya göre iki kişi de F.K.'ya kimliğini sordu. F.K.'nın kimliğini göstermemesi üzerine tartışma çıktı. M.A. ve Y.A., tartışma sırasında F.K.'ya saldırdı.
İddiaya göre saldırganlar, F.K.'nin pilot olduğunu öğrenmeleri üzerine 'Bu PKK'lı' diye bağırdı. Bunun üzerine çevrede toplanan vatandaşlardan bazıları da F.K.'ya saldırdı. Polis tarafından saldırganların elinden kurtarılan, burnu kırılan ve aldığı darbeler sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan F.K., ambulansla hastaneye kaldırıldı. M.A. ve Y.A. da polis tarafından gözaltına alındı.
F.K.'nın polise verdiği ifadesinde, ''Adres sormak için büfenin yanına gittim. Onlar bana kimliğimi sordu. Ben de onların alkollü olduğunu fark ettiğim için kimliğimi göstermedim. Bana saldırdılar. Bunun üzerine ben üsteğmenim deyip, kimliğimi gösterdim. Ama saldırmaya devam ettiler. Sonra çevredekiler de saldırdı. Kimlerin vurduğunu fark edemedim'' dediği öğrenildi.
Gözaltına alınan M.A.'nın da ifadesinde, ''Evlere ve etrafa bakıyordu. Kim olduğunu da bilmiyoruz. Şüphelendik. Benim büfeye daha önce de hırsız girmişti. Biz burada durma diye itekledik. Ardından 'Biji Kürdistan', 'Biji Apo' diye bağırınca çevredekiler ve biz saldırdık'' dediği öğrenildi.
'Kasten adam yaralama ve tehdit' suçundan gözaltına alınan M.A. ve Y.A., polisteki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.
SOSYAL MEDYADA YERALDI 
Olay anı ise çevrede toplanan bazıları tarafından sosyal paylaşım sitesi facebooktaki bir grupta 'ANLIK- Yaka Meram'da PKK'lı olduğu öne sürülen bir kişi mahalleliler tarafından linç' edildiği başlığıyla fotoğraflarla birlikte yayınlandı. Paylaşım sosyal medyada hızla yayıldı.