KÜTAHYA'da FETÖ/PDY örgütünün il imamı olduğu iddiasıyla yakalanan Ali P.'nin tutuklu olarak yargılanmasına başlandı.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası firar ettikten sonra Denizli'de gizlendiği evde yakalanıp tutuklanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan Ali P.'nin yargılanmasına başlandı.
Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütü yöneticiliği, terör örgütüne finans sağlamak ve nitelikli dolandırıcılık suçundan' tutuklu yargılanan  Ali P., duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Örgütün il imamı olduğu ileri sürülen Ali P. duruşmada verdiği ifadede, "Benim ne öğrencilik hayatımda ne öğretmenlik hayatımda polisle muhatap olacak hiçbir ceza işim olmamıştır. Devletime ve milletime karşı kesinlikle saygılıyım. 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Bütün kalbimle lanetliyorum. Bunu kimler işlediyse Türk milletinin vicdanının rahatlaması için cezalandırılmasını istiyorum ve lanetliyorum. Terör örgütüne üye olmak, teröre finansör olmak suçlamalarını kabul etmiyorum. Başka bir suçtan en ağır cezayı çekerim mahsuru yok. Ama bu suçlardan ceza verilmesi benim insanlık onuruma dokunuyor" diye konuştu.
AMERİKA'YA HİÇ GİTMEDİM
İfadesinde turistik ve ibadet amaçlı yurtdışı gezilere gittiğini ancak Amerika'ya hiç gitmediğini belrten Ali P., şöyle konuştu:
"Ben gezmeyi seven birisiyim. Afrika ülkesi Madakaskar, Arabistan'a gittim. Polis kayıtlarına yanlış geçmiş, okumadan imzaladım. Amerikaya gitmiş yazıyor. Gitmedim, gitsem söylerdim. Bazı gezilere görevli olarak gittim. Bazılarını da iyi bir araştırma yaparsanız uygun fiyatlarla gidebilirsiniz. Oralarda otellerde kaldık. Kimlerle kaldık geçmiş zaman hatırlamıyorum. 2014 yılında ulusal basında il imamı olarak ismim çıktı ne manaya geliyor ise. Ben ilahiyatçıyım, hafızım. İl imamı diye haber çıktı. Benim Kütahya’da sosyal hayatım alt üst oldu, iş hayatım alt üst oldu.”
Mahkeme heyeti gelmeyen tanıkların dinlenmesi amacıyla duruşmayı ertelerken, Ali P.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

FOTOĞRAF