BALIKESİR'in Erdek İlçesi'nde devam eden Kyzikos Antik Kent Kazı Çalışmaları'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Kazı Komiseri olarak görev yapan 44 yaşındaki Tarkan Özal, dün şnorkelle denize girdikten sonra kayboldu. Kıyafetleri AFAD ekipleri tarafından bulunan Özal'ın ceseti, bu sabah Edincik sahilinde karaya vurdu.
Balıkesir'de Müze Müdürlüğü'nde çalışan Tarkan Özal, Erdek İlçesi'nde bulunan Kyzikos Antik Kent'in gün yüzüne çıkartılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Erdek Belediyesi'nin desteğiyle yürütülen, bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen kazı çalışmalarında, Bakanlık Komiseri olarak görev yapıyordu. Dalgıçlığa ve fotoğraf çekmeye ilgisi olan Tarkan Özal, dün saat 16.00 sıralarında Erdek'in Düzdar Mevkii'nde yanında getirdiği şnorkel ile denize daldıktan sonra kayboldu. 
Olay, kazı çalışmalarına başkanlık yapan Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden Doç.Dr.Nurettin Koçhan'ın, Tarkan Özal'dan haber alamayınca jandarma ve polisten yardım istemesiyle ortaya çıktı. Dün akşam sahilde arama yapan Balıkesir AFAD ekipleri ile jandarma ve polis, Tarkan Özal'ın denize girerken sahile bıraktığı cebinde kimliği olan kıyafetleri ile giydiği terliği buldu. Gece denizden ve sahilden yapılan aramalardan ise sonuç alınamadı.
Bekar olan Tarkan Özal'ın ceseti, bugün öğle saatlerinde olay yerine yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Edincik sahiline vurdu. Vatandaşların haber vermesi sonucu belirtilen yere gelen ekipler, şort giyen ve üzerinde şnorkeli bulunan Tarkan Özal'ın cesetini buldular. Ceset daha sonra, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. 
Tarkan Özal'dan geriye, yaklaşık 15 gün önce kazı çalışmalarının başlaması sırasında Muhabir'ne Kyzikos Antik Kent'te çektirdiği fotoğraflar kaldı. Olayla ilgili soruşturmaya Erdek Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

FOTOĞRAFLI