EYÜP’te Anadolu Lisesi'nin bahçesinde  pompalı tüfekle ateş ederek iki öğrencinin yaralanması olayıyla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 2'si  adliyeye sevk edildi, diğer 3 kişi serbest bırakıldı.

Eyüp Anadolu Lisesi'nin bahçesinde  dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda 2 öğrenci dışarıdan av tüfeği ile açılan ateş sonucu yaralanmıştı. Polisi alarma geçiren olayın ardından hafif yaralanan öğrenciler C.Y.S. (18) ile B.B. (20) hastanede tedavi altına alınırken, şüphelileri yakalamak için operasyon başlatılmıştı.

Polis soruşturması sonucunda olayın öncesinde bir öğrenci ile okul çevresinde aşırı hız yaparak dolaştığı için uyardığı servis şoförü Umut E., arasında bir tartışma ve kavga yaşandığı belirtildi. Diğer öğrencilerin müdahalesi ile biten kavganın ardından Umut E.’nin arkadaş ve akrabalarını alarak geldiği, okulda ateş etme olayını gerçekleştiği öğrenildi.

ATEŞ EDEN BELİRLENDİ
Bu gelişme üzerine polis tarafından aranmaya başlanan Umut E., gözaltına alındı. Olay sırasında yanında olduğu tespit edilen Hediyetullah Y., Abdullah Y.(19), Murat Y.(21) ve Hamza E.(20) de yakalandı. Olayda kullanılan av tüfeği de ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğinde sorguya alınan şüphelilerden Hediyetullah Y.’nin olayda av tüfeğini kullanan şüpheli olduğu tespit edildi. Hediyetullah Y.’nin olayda kimseyi yaralamak istemediği sadece korkutmak amacıyla ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Polis sorgusun ardından şüphelilerden Abdullah Y., Murat Y. ve Hamza E. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Umut E. ile Hediyetullah Y. ise Çağlayan Adalet Sarayına sevk edildi.

  Ali AKSOYER/İSTANBUL