MANİSA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 'ByLock' kullandıkları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan 250 şüpheliden 13'ü daha gözaltına alındı.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları iddia edilen 250 kişinin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, operasyonlarını sürdürüyor. Geçen 15 Temmuz'daki operasyonlarda haklarında gözaltı kararı bulunanlardan 82'si eş zamanlı olarak gözaltına alındı. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 38 şüpheliden 21'i tutuklandı, 17'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 44 şüphelinin ise polisteki işlemleri sürüyor.
Polisin bugün düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı bulunanlardan 13 kişi daha gözaltına alındı. Böylelikle gözaltındaki şüpheli sayısı 57'ye yükselirken, 155 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.