Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de polis tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerine yönelik çalışmalar kapsamında pazartesi günü bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Mersin'de çeşitli tarihlerde güvenlik güçlerine, araçlarına ve binalarına karşı el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyliyle saldırılarında bulundukları belirlenen 14 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD'ye katılıp orada eğitim aldıktan sonra Mersin'e gelen ismi açıklanmayan bir terörist ile ona yardım ve yataklık yaptığı belirlenen bir kişi ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik kuvvetlerine yönelik silahlı ve bombalı saldırılarda bulunan 2 teröristin de olduğu belirtildi.
Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından götürüldükleri Mersin Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI