Ali AKSOYER/İSTANBUL, () İSTANBUL’da lüks otomobillerin binlerce lira değerindeki navigasyon cihazlarını çaldıkları iddia edilen 2 kişi polis tarafından yakalandı. Güvenlik kamera kayıtlarından, şüphelilerin camı kırıp içeri girdikten sonra 48 saniye içinde ön konsolun içine monte edilmiş navigasyon cihazlarını sökerek kaçtıkları tespit edildi. Bugüne kadar 35 ayrı araçtan hırsızlık yaptıkları tespit edilen şüpheliler tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler son günlerde artan araç navigasyon cihazı hırsızlıkları üzerine soruşturma açtı. Olay yerinden elde edilen görüntülerden şüphelilerin kiralık bir araçla hırsızlık yapacakları sokağa geldikleri daha sonra lüks otoların kelebek camlarını kırarak kapılarını açtıkları tespit edildi. Aracın içine girdikten sonra büyük bir çabuklukla ellerindeki tornavidalarla ön konsolun içinde bulunan navigasyon cihazlarını sökerek çalıp, kaçtıkları belirlendi.

Polis şüphelilerin kiraladığı araç bilgilerinden yola çıkarak kısa sürede hırsızları belirledi. Ümraniye’de düzenlenen operasyonda Raif Ç.(33) ile Tahsin S.(27) gözaltına alındı. Şüphelilerin 35 ayrı navigasyon cihazı hırsızlığının faili olduğu öğrenildi. Poliste yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(FOTOĞRAF)