Ali KADI/NİĞDE,()-NİĞDE merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY örgütünün il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik 'Örgüt yöneticiliği yapmak, örgüte üye olmak, finansal destek sağlamak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması ve örgüt propagandasını yapmak' iddiaları üzerine Niğde merkezli Ankara, Sivas ve Kayseri'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, M.A., F.A., M.S., M.Y., H.Ş., M.A.Ş., F.K., Y.Ö., İ.E., M.E. ve M.U. gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı bulunan A.Ş., M.G. ile avukatlar A.E., M.S.Ö., S.C. ve O.E. adreslerinde bulunamadı. Yapılan aramalarda ise çok sayıda doküman, çek, senet, bilgisayar kasası ile 2 tabanca ve 200 fişek ele geçirildi.
Şüphelilerin 80 yaşında T.Ç.'yi ölü olarak göstererek 2 milyon 500 bin lira değerindeki 32 dekar arsasının hile yoluyla elinden alınarak Niğde'de faaliyet gösteren Sedef A.Ş.'ye devredildiği iddia edildi.

FOTOĞRAFLI