MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen göstericilere müdahale sırasında 2 kişinin silahlı vurularak öldürülmesi, meşaleli yürüyüşle protesto edildikten sonra olaylar çıktı. Yolları barikat kurarak kapatan göstericiler, havai fişek ve molotoflarla polise saldırırken, polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Lice'de 2 kişini ölümünü protesto etmek için kepenklerin açılmadığı Nusaybin'de akşam saatlerinde KESK öncülüğünde aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Sera Kaya'nın da bulunduğu grup, basın açıklamasının ardından Yeni Turan Mahallesi'nden İpekyolu'na kadar meşalelerle yürüdü. Burada önlem alan polis, daha fazla yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirterek, dağılmalarını istedi. Kısa süreli tartışmanın ardından polisin izin vermesiyle 5 dakikalık oturma eylemi yaparak, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan grup daha sonra dağıldı.

Gruptan ayrılanlar arasında olan yüzleri kapalı kişiler, Ahmet Kaya Köprüsü üzerinde lastik yakarak, yolu trafiğe kapattı. Göstericiler olay yerine gelen polis ekiplerine, molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis, gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Geç saatlere kadar süren olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

AA(GG/SSA) (FOTOĞRAFLI)