Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Menderes ilçesinde 2 yıl önce, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine 'porno film izlettiği' ve 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla 102 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı davada, 3 gün önce yapılan duruşmada tutuklanan emekli öğretmen müdür Adil Ş.'nin, can güvenliği nedeniyle cezaevinde tek başına hücrede tutulduğu belirtildi.
Önce daha önce 11 ay tutuklu yattığı Buca Kapalı Cezaevi'ne götürülen Adil Ş., dün can güvenliği olmadığı gerekçesiyle, buradar Menmen T Tipi Cezaevi'ne götürüldü. Adil Ş., burada tek başına hücreye konuldu. Olayı doğrulayan Adil Ş.'nin avukatı Atilla Ertekin şöyle dedi:
"Müvekkilim daha önce Buca cezaevinde uzun süre tutuklu kaldı. Daha önce birlikte aynı koğuşta kaldığı kişiler ile iyi diyalogları oldu. Tekrardan aynı cezaevine götürüldü. Burada kahraman olmayı isteyen çok kişi çıkabilir. Örneğin Özgecan'ın katillerine yapılan olay gibi. Bu nedenle burada can güvenliği olmadığı için başka bir cezaevine götürüldü. Şimdi orada tek başına hücrede tutuluyor. Tutukluluğa itiraz ettim. Üst mahkeme bugün yarın kararını verecek. Müvekkilim kamuoyu baskısı yüzünden tekrar tutuklandı. Bu baskıları yaptıranlar hakkında 'adli yargıyı etkilemek' suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunacağım."
FOTOĞRAFLI