Oğuzhan KILIÇ/ KÜTAHYA, () - KÜTAHYA Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri kampüs ile yurt arasındaki yolda kız öğrencilerin bazı kişiler tarafından sözlü tacize uğramalarını yürüyüş yaparak protesto etti.
DPÜ Merkez Kampüsü önünde akşam saatlerinde toplanan kızlı erkekli 400 kadar öğrenci, yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait kız öğrencilerin kaldığı yurtlara doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında erkek öğrenciler sağ ve sol tarafa tek sıra dizildi. Kız öğrenciler de oluşturulan bu koridorun ortasında yürüdü. Öğrenciler, kampüs ile yurt arasındaki yolda zaman zaman kız öğrencilerin bazı kişilerin sözlü ve fiziki cinsel tacizlerine maruz kaldıklarını söyledi. Yurtların önüne kadar yürüyen öğrenciler burada basın açıklaması yaptı. DPÜ Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Özgül Mazlum, Kütahya'da 'Özgecan' vakası yaşamak istemediklerini, bunun için de yetkililerin önlem almasını isteyerek şöyle dedi: "Bugün burada toplanarak kız öğrenci kardeşlerimizi erkek arkadaşlarımızın eşliğinde güvenli bir şekilde yurtlarına getirdik. Bunun nedeni dün bir öğrenci kardeşimiz kimlikleri belirsiz 7 kişi tarafından sıkıştırılarak sözlü ve fiziksel tacize uğramıştır. Geçen haftada aynı şekilde bir olay yaşandı ve maalesef o arkadaşımız memleketine geri döndü ve okula devam edip etmeyeceği belli değil. Öğrenci kardeşlerimiz bu durumdan çok rahatsız. Üniversitemiz ile yurt arasındaki yol ışıksız ve güvensiz olduğu için sürekli alkollü kişilerle muhatap olmak zorundalar. Bu tip durumla karşılaşan kızlar ya üniversiteye geri dönmek zorunda kalıyorlar ya da koşa koşa yurtlarına gelmek zorunda kalıyorlar. Bizler bu olayları yaşamak istemiyoruz. Sorun çözülene kadar bizler öğrenci konseyi olarak arkadaşlarımıza kardeşlerimize refakat edeceğiz. Yetkililerden üniversite ile yurt arasındaki yol ve alt geçidin ışıklandırılmasını, buralara mobese kameralarının konulmasını istiyoruz."
Kütahya Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, öğrencilerin yürüdüğü yol güzergahında incelemelerde bulundu. Daha sonra öğrencilerin yanına gelen Gülnaz, öğrencilere güvenlikleri konusunda her türlü yardımı sağlayacaklarını söyledi. Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, güzergahta polislerin sürekli devriye görevi yapacaklarını, şüpheli kişi ve araçlarla ilgili uygulamaların sıklaştırılacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI